Moeten we het schip van Mobile Vikings verlaten?

Moeten we het schip van Mobile Vikings na 8 jaar verlaten? Het is een vraag die ik mij de laatste tijd wel eens stel. Nee, niet meteen zoals ik ze hier schreef want ik heb het toch eventjes moeten opzoeken. Waarom vraagt u zich af? Wel omdat ik de laatste maanden niet meer zo tevreden ben. En dan heb ik het niet alleen over het vervallen van je saldo. Dat is nog maar nieuw maar stond geloof ik al 8 jaar geleden opgeschreven dat het kon maar de toepassing er van bleef uit. In lang vervlogen tijden mocht je ook extra data verbruiken zonder te moeten bijbetalen.

Een groter probleem voor mij begint echter het netwerk te worden die mij soms wel eens in de steek laat. Ik maak bijvoorbeeld sinds kort gebruik van Payconiq waar mee je makkelijk mobiel kan betalen. Alleen jammer als je op dat moment geen bereik hebt en dus genoodzaakt bent om op een andere manier te moeten gaan betalen. En dan moet je horen van een vriend die wel bereik heeft omdat hij bij Orange zit.

Het netwerk dat Mobile Vikings gebruikt is van Base maar de eigenaar daar van is Telenet. Het is te merken dat ze hun klanten nog even bij Orange laten en eerst het netwerk moeten opwaarderen. Hopelijk doen ze dit snel en maken ze er snel een betrouwbaar netwerk van zodoende ik weer een gelukkige passagier van het schip mag zijn.

Update 31 mei 2017: de overstap naar het nieuwe netwerk van Telenet is al bezig heb ik vandaag ontdekt.

Alternatief

Als ik dan toch het schip moet gaan verlaten dan zal het wellicht toch Orange worden want dan kost het mij niks extra en kan ik gewoon hetzelfde bedrag betalen voor hetzelfde aanbod maar op een hopelijk beter netwerk. Al moet ik dan wel hun gedoe van 8 jaar geleden vergeven waar ze mij tijdelijk enkele dagen onbereikbaar hebben gemaakt op het moment dat ik net een nieuwe job had gevonden. En dan mocht ik ook nog eens een opzegvergoeding betalen wat niet hoefde want het ging om een tariefverhoging en dan mag je in principe gewoon weg.

Telenet en Base zijn geen oplossing omdat het dan maar tijdelijk is of ik op datzelfde netwerk blijf hangen.

Proximus zou ook kunnen maar dat is alweer een pak duurder.

Dus ja, de vraag of ik mijn valies moet inpakken of niet blijft nog even in mijn hoofd ronddwalen.

Podcasten in 2017

Na lange tijd geen podcasts geluisterd te hebben ben ik er sinds enkele weken weer mee begonnen. Ik heb mijn lijstje de laatste tijd wel wat opgekuist en er een aantal uitgesmeten die ik niet meer zo interessant vond. 

Maar nu ben ik dus weer de schade van enkele maanden aan het inhalen en ik merk zo waar een nieuwe trend op. Na alleen maar tech is er nu ook meer aandacht voor de langere gesprekken. Zie daar zo de wat is podcast, Radio Roels en sinds vorige week de Creative minds podcast waar ik nu aan nummer 10 bezig ben. Die laatste is boeiend en interessant en zo leer je eens wat creatieve mensen kennen. 2 gasten uit de eerste 10 kende ik al namelijk Rik Boey en Wim Oosterlinck. Maar binnenkort hoop ik ook die met muzikaal talent Arne Vanhaecke te luisteren die ook de tipgever van deze podcast was dankzij een tweet.

Ik begin wel fan te worden van dit genre van podcast die je ook na maanden nog kunnen blijven boeien en die je volledig wil beluisteren. En kwaliteit van eigen bodem ook nog eens. Mogen we echt wel tots op zijn.

Er zit trouwens nog een nieuwe show in mijn lijst te wachten maar gezien ik mijn podcasts chronologisch van oud naar nieuw beluister moet die even wachten tot hij aan de beurt is. Al kijk ik er wel naar uit om ook die eens te checken.

Er even uit

In het leven moet je ook eens tijd voor jezelf kunnen maken. Eens helemaal weg van de dagelijkse beslommeringen. Dat heb ik zelf de afgelopen dagen dan ook maar een keer gedaan.

De week verlof was al wat langer ingepland en bleek plots ook een schoolvakantie te zijn. Ik had gewoon laatste week van februari gekozen maar ach, last heb ik er achteraf gezien niet gehad.

Het oorspronkelijke idee was om gezellig thuis te blijven maar de donderdag er voor dan toch maar beslist om eens op de weerkaarten te kijken wat voor weer het ging worden in Maastricht en dat was redelijk. Hotel uitzoeken en boeken maar.

Achteraf gezien behalve wat moe gestapte voeten een juiste beslissing maar ook blij dat het er terug op zit en klaar om er weer in te vliegen tot de volgende break.

En ja, ik weet het, een week is voor velen wat kort maar toch heb ik het zelf liever zo.

Afscheid van een reddende engel

Praatpaal, het is voorbij. Na jarenlang opgesteld te staan in weer en wind. Lente, zomer, herfst en winter elke keer weer stond je paraat om mensen in nood te helpen. Een druk op je knop en redding was nabij. Nu mag je genieten van je verdiende rust en krijg je van je baasje hopelijk een warm plaatsje want dat heb je verdient. Voortaan moeten we onze eigen mobiele praatpaal voorzien voor wanneer we in nood zijn of hopen dat er een goede ziel ons ziet staan langs de weg.  

Praatpaal, al heb ik je nooit gesproken ik zag je altijd staan als ik voorbij je reed. Al zag je er de laatste tijd niet meer zo fleurig uit met je zwarte jas aan.  

Praatpaal, hou je kloek en wie weet zien we elkaar ook nog terug. In een museum of gewoon ergens om de hoek. 

Heeft de smartwatch afgedaan?

De kogel is door de kerk. Pebble verlaat de markt van de smartwatch en is opgekocht door Fitbit. Jaren geleden was ik bij de eersten om een Pebble te gebruiken en ook bij de lancering van de Pebble Time stond ik van voor in de rij. Tot ik die laatste had heb ik mijn eerste Pebble gebruikt.

Mijn smartwatch veroverde zo een plaats op mijn pols samen met mijn fitnesstracker. Die laatste zat eerst aan mijn riem vast maar veroverde langzaam ook mijn pols. Mijn eerste Trackers waren nog Fitbits die regelmatig ook eens op de grond belanden. Maar met de Fitbit Alta is dat geen probleem meer. Deze heeft dankzij de klokfunctie met datum ook mijn Pebble de kast ingejaagd. 

De reden waarom vraag je jezelf misschien af? De Pebble bleef iets te veel notificaties geven naar mijn goesting en gaf soms minuten na elkaar een stroom van notificaties. Gelukkig is dit nu al gemakkelijker af te regelen maar toch. Mijn pols is nu rustiger en mijn Alta ziet er ook nog eens goed uit.

Voor mij voorlopig dus geen smartwatch meer en onze Pebbles belanden dus nog even in de kast. Ik hoop dat ze alleen niet in een pebble veranderen waar je niks meer mee bent. En toch was ik een tevreden klant/investeerder en blijf ik de ontwikkelingen in de wereld van de smartwatch verder volgen.