Online advertenties

Reclame op internet we kennen het allemaal wel een beetje. Een bannertje hier, een pop-upje daar en de ene soms al mooier dan de andere. Reclame op internet kan best handig zijn om dat het net inspeelt op je behoeften maar hoe vaak heb je niet het idee dat ze gewoon je surfervaring afremt. Bijvoorbeeld een pop-up die je ganse scherm inneemt of een reclamefilmpje die je al 30 keer gezien hebt voor het afspelen van een video.  

Zelf erger ik me er soms ook wel eens een keertje aan. Maar advertenties zijn in veel gevallen meestal een noodzaak voor een website om inkomsten te hebben. Zelf heb ik er hier ook staan op Levenautomat om zo de kosten wat te de drukken maar als het echt kon zou ik ze ook weghalen. En omdat ik geen zin heb in van die hinderlijke advertenties let ik er ook op dat deze jullie bezoek niet te veel verhinderen en staat je scherm er ook niet vol van. De inhoud van Levenautomat moet de reden van je bezoek zijn, niet de advertenties. Ik heb ook niet de bedoeling om rijk te worden met deze website en kan het in tegenstelling tot de iets grote websites die wel uit de kosten moeten komen wat beperkter houden. 

Een oplossing om vervelende advertenties te blokkeren is het gebruik van een ad-blocker. Iets wat ik trouwens zelf ook gebuik. Al zit je dan soms wel met een dilemma wat je doet met websites die je eigenlijk wel wil steunen. Ik heb in het verleden eens een dienst getest waar bij je bij elk artikel een klikje kon geven waardoor je een donatie deed aan die site. Dit was een deel van een vast bedrag die jij elke maand kon doneren. Dat heb ik echter nooit lang gebruikt gezien er te weinig sites waren waar ik kon klikken en het dus ook altijd dezelfde waren die met de grote donaties wegliepen.

En dus hebben we dat ook maar weer van onze eigen website gehaald. En nu zetten we gewoon de ad-filter uit op websites die het toch verdienen. En dan maar hopen dat ze ook die hinderlijke advertenties weren en gaan voor de betere surfervaring bij hun bezoekers. Want hetgeen er op de site staat zou altijd belangrijker moeten zijn dan de advertentie. En een handige interessante advertentie is ook veel interessanter dan dezelfde al 10 keer gezien te hebben waar je helemaal niks aan hebt.