Podcasts al rijdend beluisteren

Toch handig zo’n autoradio waar je ook via Bluetooth mee naar muziek kan luisteren. Tot op heden gebruikte ik dat vooral om Spotify te gebruiken in de wagen maar sinds vorige week ben ik weer begonnen met het luisteren naar een aantal podcasts. Momenteel staan nog heel wat afleveringen van Tech45 en DKZVR in de wachtrij. 

Onlangs ging het in de Tech45 ook over podcasts in de auto luisteren en het feit dat we in de toekomst meer en meer data zullen verbruiken in de wagen. En eerlijk gezegd zit er eigenlijk al mobiele data in mijn wagen. Ik heb namelijk TomTom live die zo de verkeersinformatie en ook het weer voor me kan downloaden en ook werk ik anoniem mee aan de verkeersinformatie. Nu is dat wel vrij beperkt maar de mogelijkheden zijn eigenlijk veel uitgebreider. Een mens zou van zijn wagen al bijna een mobiele hotspot maken. Dat kan eigenlijk al maar ik vrees dat ik voor streaming en zo meer iets te veel zou moeten betalen. 

Met een podcast heb je ook geen internetverbinding nodig dus kan dat gewoon via een tijdelijk wi-fi verbinding en ook mijn Spotify laat ik zo werken. Ik heb namelijk een playlist met muziek voor in de wagen die ik gewoon offline op mijn toestel heb staan. Zo ben ik niet onderhevig aan slechte verbindingen en pauzes door de nodige bufferings. Het neemt wel wat ruimte op je toestel in maar dat nemen we er dan maar gewoon bij. Nu ja wie weet zit er in mijn volgende wagen wel een Spotify app die dat mooi kan regelen.