2016: we zijn er geraakt

Vandaag is het 2 januari 2016. De 2de dag van een nieuw jaar die hopelijk zo goed zal zijn als de 2de helft van 2015. Want de start van 2015 was voor mij persoonlijk niet echt geslaagd.  

Het begon na het vele werken en feesten wat te veel te worden. De ergste keelontsteking in jaren stak de kop op en wurgde mijn dagelijkse leven. Eerst spartelde ik er nog door met heel wat moeite maar dat lukte uiteindelijk niet meer langer. 

De huisdokter laten opbellen was het dan maar. Zelf kon ik hem niet bellen omdat mijn keel zo dicht zat dat ik niet meer goed verstaanbaar was. Meteen na zijn bezoek was het bellen naar mijn werk dat ik er een tijdje niet zou zijn. En ook hier konden ze mij niet verstaan en had ik wat hulp nodig. 

Ik kon op dat moment trouwens niet meer eten en ook drinken ging met moeite. Dus was het snel naar spoed en een paar uur later was het beslist dat mijn amandelen er de volgende dag uit moesten. Wat dan ook de volgende dag gebeurde.

Na 2 weken mocht ik weer aan de slag. Al moest ik nog veel recupereren en heb ik uiteindelijk toch en paar maanden nodig gehad om op mezelf te komen en ook op gewicht want er waren toch een paar kilo's verdwenen. En dat is in mijn geval niet echt nodig. Gelukkig is dat nu terug verleden tijd. 

Ik heb na dit alles besloten om meer tijd te nemen voor mezelf en meer te genieten van de mooie dingen in het leven. Zo probeer ik als ik in het weekend moet werken een dag vrij in de week te nemen. Ook trek ik er af en toe op uit en ga ik eens een dagje of weekend weg. En inmiddels heb ik er alweer een aantal vrienden bijgekregen. En hopelijk zal deze trend zich ook in 2016 voortzetten. We zijn er geraakt ook al leek het er begin 2015 niet goed uit te zien maar dankzij de hulp en kennis van de juiste mensen kan de automaat van het leven rustig verder in werking blijven.