En toen wou de app store niet meer meewerken

Gisterenavond wou ik nog snel een app installeren en dat bleek uiteindelijk maar niet te lukken. De app store op mijn iPhone wou maar niet laden. Ik dacht tijdelijke storing maar niemand was aan het klagen op Twitter en dus wachtte ik maar tot deze morgen.

Helaas was het nog steeds niet opgelost en ook na een herstart bleef ik problemen ondervinden. Dus even herstart gedaan maar ook dat bleek niet meer te werken. Dan maar even vragen aan mijn vriend genaamd Google en jawel hoor die wist raad en kon het oplossen.

Ik moest gewoon even naar de instellingen gaan en mij eens afmelden. Vervolgens opnieuw inloggen was ook nog geen oplossing. Dus we deden weer afmelden en warempel de app store verscheen weer op mijn scherm. Ik kon mijn app aankopen en terug inloggen waarna mijn app in kwestie netjes binnenliep.

Deze middag wou ik echter muziek afspelen in mijn auto en dus vroeg ik aan Siri om afspeellijst auto te starten. En toen hoorde ik een compleet andere lijst. Even later kijken bleek dat mijn collectie beperkt was tot mijn aangeschafte nummers. Ook hier moest ik even dezelfde procedure volgen. En na het aanzetten van mijn iCloud bibliotheek kwamen al mijn opgeslagen nummers van Apple Music terug in beeld. Nog even de offline versies opnieuw instellen en even later kwamen ze allemaal weer netjes op mijn iPhone terecht.

En gelukkig heb ik nu alles weer terug in werkt het weer als tevoren. Dus mocht je het ooit ook eens meemaken dan gewoon even hetzelfde doen als ik maar wel opletten dat je niet alles met je mobiel internet binnen aan het halen bent. Gelukkig staat het bij mij netjes ingesteld om dat enkel via wi-fi te doen.