iOS 9 op mijn iPad 2

Op dit moment gebruik ik nog steeds mijn iPad 2 op zeer regelmatige basis met heel veel plezier. De laatste tijd om niet te zeggen jaren draaide die nog steeds met iOS 7. Ik was namelijk wat bang om een upgrade te doen naar de 8 en ook naar 9 bleef ik toch met argusogen kijken. Op internet las ik af en toe wel eens hoe fout het kon gaan maar toen iemand me zei dat hij het wel bad gedaan op zijn iPad 2 moest ik het toch ook eens proberen. 

En zodoende waagde ik afgelopen weekend de grote stap. Eerst wat ongebruikte apps verwijderen en een laatste Backup nemen. En dan gewoon de knop voor de update aantikken en afwachten of het wel goed komt. En een paar grote minuten later zaten we op de laatste versie van iOS op onze oude maar ook zo vertrouwde iPad 2.  

En ik moet je melden dat het nog redelijk vlot werkt ook. Al een paar extra apps geïnstalleerd waarvoor vroeger geen ondersteuning was en ook kan ik voortaan weer op Twitter via de iPad want ook dat werkte de laatste tijd niet naar behoren. Het gaat wel wat trager en soms moet je eens wat geduld hebben maar voorlopig ben ik er meer dan tevreden over. 

Oorspronkelijk was het wel de bedoeling dat de iPad 2 inmiddels vervangen was door een nieuwer exemplaar maar de iPad pro valt me helaas wat te groot uit. En dus wachten we maar op de iPad Air 3. Of hoe die ook mogen heten want misschien krijgt die een totaal andere naam. Gelukkig ziet het er dus wel naar uit dat we eerst nog wat verder kunnen met ons huidig toestel.