Heeft de smartwatch afgedaan?

De kogel is door de kerk. Pebble verlaat de markt van de smartwatch en is opgekocht door Fitbit. Jaren geleden was ik bij de eersten om een Pebble te gebruiken en ook bij de lancering van de Pebble Time stond ik van voor in de rij. Tot ik die laatste had heb ik mijn eerste Pebble gebruikt.

Mijn smartwatch veroverde zo een plaats op mijn pols samen met mijn fitnesstracker. Die laatste zat eerst aan mijn riem vast maar veroverde langzaam ook mijn pols. Mijn eerste Trackers waren nog Fitbits die regelmatig ook eens op de grond belanden. Maar met de Fitbit Alta is dat geen probleem meer. Deze heeft dankzij de klokfunctie met datum ook mijn Pebble de kast ingejaagd. 

De reden waarom vraag je jezelf misschien af? De Pebble bleef iets te veel notificaties geven naar mijn goesting en gaf soms minuten na elkaar een stroom van notificaties. Gelukkig is dit nu al gemakkelijker af te regelen maar toch. Mijn pols is nu rustiger en mijn Alta ziet er ook nog eens goed uit.

Voor mij voorlopig dus geen smartwatch meer en onze Pebbles belanden dus nog even in de kast. Ik hoop dat ze alleen niet in een pebble veranderen waar je niks meer mee bent. En toch was ik een tevreden klant/investeerder en blijf ik de ontwikkelingen in de wereld van de smartwatch verder volgen.