Waar is mijn offline muziek gebleven?

Een maandje geleden schreef ik hier eens dat ik mijn apps plots niet meer kon bijwerken. Na de nodige stappen te hebben gezet werkte dat weer uitstekend. 

Deze week had ik echter weer last van problemen en besloot ik om even een herstel te doen. Dat ging niet zo vlot als de vorige keren. Zo kreeg ik af en toe eens iCloud Back-up terugzetten mislukt te zien. Een herstart en een ander wi-fi netwerk en uiteindelijk was alles terug. 

Het terugzetten van mijn vele apps duurde ook een paar dagen. Ook hier was goede wi-fi en herstarten een oplossing. Gewoon geduld hebben en plotseling was alles klaar.  

Maar tot op vandaag slaagde ik er maar niet in om mijn nummers van Apple Music offline te bewaren. Dat zat zo vast als het maar kon zijn. Maar ik gaf het niet op en probeerde eens iets uit. 

Eerst gooide ik alles van iCloud buiten. Afmelden en alles verwijderen. Vervolgens ging ik mij ook uitloggen in de Muziek app. Dat is trouwens ook met een andere account moet je weten. Vervolgens mocht mijn iPhone even uit. 

Na een herstart opende ik de app Muziek opnieuw en die was zo leeg als het maar kon. Even inloggen en mijn muziek was er terug. Afspeellijsten echter nog niet. Vervolgens schakelde ik alles van iCloud weer in en ook de afspeellijsten verschenen na het aanzetten van iCloud-muziekbibliotheek terug in beeld. Volgende stap was terug alle nummers binnenhalen en jawel daar kwamen ze weer netjes binnen.  

En zo zie je maar dat iOS niet altijd zonder problemen werkt maar gelukkig heb ik daar meestal wel een oplossing voor.