Mien, heb je mijn digipass gezien?

Je kent het vast ook wel, wil je even online bankieren heb je je bankkaart nodig en ook nog eens die digipass die je nooit weet liggen. Ergens ver weg in een kast want zo vaak heb je dat bakje tegenwoordig ook niet meer nodig. En als je hem dan gevonden hebt wil dat ook niet meer meewerken. 

Nu heeft KBC onlangs zijn KBC Sign app ook opengesteld voor de niet-zakelijke klanten. Ik heb ze daarnet even uitgetest en dat is toch wel een stuk handiger dan met zo'n digipass ook al zit daar een scanner in die een streepjescode van je scherm kan aflezen. Nu is het een kwestie van even activeren en op de website je klantennummer ingeven.

Wil je inloggen dan open je de app en scan je een QR-code op je computerscherm. De app herkent deze en vraagt om je pin in te voeren. En indien deze correct is zit je meteen in je KBC Touch. Geen gedoe meer met cijfertjes intoetsen en zoeken naar je bankkaart. 

Ook het tekenen van overschrijvingen doe je voortaan met de app. Op het moment dat het zover is maakt de website er je op attent en open je de app en kies je voor tekenen. Daar zie je meteen wat je gaat tekenen. Bijvoorbeeld bij meerdere overschrijvingen zie je meteen alle details. Maakt het ook weer een stuk veiliger.

De app is misschien beperkt in mogelijkheden maar maakt het wel extreem handig, ik ben fan. En ook tegen phishers is ze handig want je kan niet inloggen zonder ook effectief het scherm te zien en als men vraagt iets te tekenen zie je ook wat je effectief gaat tekenen. 

- KBC Sign voor iOS
- KBC Sign voor Android