Afscheid nemen van RSS

Jaren geleden begon ik eens met het gebruiken van RSS en had ik het zowel in gebruik als aanbieder als gebruiker er van. De laatste maanden is dit echter serieus verminderd en gebruik ik het nog zelden.

De dag dat Google met zijn reader stopte ben ik zoals velen op zoek gegaan naar een andere oplossing. Die oplossing was in mijn geval Newsblur. Lekker handig want het is een webapp maar er was ook een app. Op mijn Mac synchroniseren we dan weer met iets anders.

Maar aan alles komt een einde en de laatste maanden gebruik ik Newsblur nog amper. En wellicht zal ik het gebruik dan ook in de toekomst volledig dichtdraaien.

Maar zelf RSS aanbieden zal ik dan weer wel blijven doen. Stel dat ik zou stoppen met Twitter dan kan ik toch moeilijk van iedereen hetzelfde vragen?  En mocht het ooit nodig zijn dan kunnen we later gewoon opnieuw van nul af aan beginnen met een propere lei.