Moeten we het schip van Mobile Vikings verlaten?

Moeten we het schip van Mobile Vikings na 8 jaar verlaten? Het is een vraag die ik mij de laatste tijd wel eens stel. Nee, niet meteen zoals ik ze hier schreef want ik heb het toch eventjes moeten opzoeken. Waarom vraagt u zich af? Wel omdat ik de laatste maanden niet meer zo tevreden ben. En dan heb ik het niet alleen over het vervallen van je saldo. Dat is nog maar nieuw maar stond geloof ik al 8 jaar geleden opgeschreven dat het kon maar de toepassing er van bleef uit. In lang vervlogen tijden mocht je ook extra data verbruiken zonder te moeten bijbetalen.

Een groter probleem voor mij begint echter het netwerk te worden die mij soms wel eens in de steek laat. Ik maak bijvoorbeeld sinds kort gebruik van Payconiq waar mee je makkelijk mobiel kan betalen. Alleen jammer als je op dat moment geen bereik hebt en dus genoodzaakt bent om op een andere manier te moeten gaan betalen. En dan moet je horen van een vriend die wel bereik heeft omdat hij bij Orange zit.

Het netwerk dat Mobile Vikings gebruikt is van Base maar de eigenaar daar van is Telenet. Het is te merken dat ze hun klanten nog even bij Orange laten en eerst het netwerk moeten opwaarderen. Hopelijk doen ze dit snel en maken ze er snel een betrouwbaar netwerk van zodoende ik weer een gelukkige passagier van het schip mag zijn.

Update 31 mei 2017: de overstap naar het nieuwe netwerk van Telenet is al bezig heb ik vandaag ontdekt.

Alternatief

Als ik dan toch het schip moet gaan verlaten dan zal het wellicht toch Orange worden want dan kost het mij niks extra en kan ik gewoon hetzelfde bedrag betalen voor hetzelfde aanbod maar op een hopelijk beter netwerk. Al moet ik dan wel hun gedoe van 8 jaar geleden vergeven waar ze mij tijdelijk enkele dagen onbereikbaar hebben gemaakt op het moment dat ik net een nieuwe job had gevonden. En dan mocht ik ook nog eens een opzegvergoeding betalen wat niet hoefde want het ging om een tariefverhoging en dan mag je in principe gewoon weg.

Telenet en Base zijn geen oplossing omdat het dan maar tijdelijk is of ik op datzelfde netwerk blijf hangen.

Proximus zou ook kunnen maar dat is alweer een pak duurder.

Dus ja, de vraag of ik mijn valies moet inpakken of niet blijft nog even in mijn hoofd ronddwalen.