Afscheid nemen van RSS

Jaren geleden begon ik eens met het gebruiken van RSS en had ik het zowel in gebruik als aanbieder als gebruiker er van. De laatste maanden is dit echter serieus verminderd en gebruik ik het nog zelden.

De dag dat Google met zijn reader stopte ben ik zoals velen op zoek gegaan naar een andere oplossing. Die oplossing was in mijn geval Newsblur. Lekker handig want het is een webapp maar er was ook een app. Op mijn Mac synchroniseren we dan weer met iets anders.

Maar aan alles komt een einde en de laatste maanden gebruik ik Newsblur nog amper. En wellicht zal ik het gebruik dan ook in de toekomst volledig dichtdraaien.

Maar zelf RSS aanbieden zal ik dan weer wel blijven doen. Stel dat ik zou stoppen met Twitter dan kan ik toch moeilijk van iedereen hetzelfde vragen?  En mocht het ooit nodig zijn dan kunnen we later gewoon opnieuw van nul af aan beginnen met een propere lei.

Tumblr en andere updates

Ik zat er al een tijdje mee in mijn hoofd om met iets nieuws te starten waar ik makkelijk en snel zaken kan delen met anderen via het internet zonder het allemaal op Levenautomat te moeten zetten.

Eigenlijk kan dat perfect via Twitter maar daar heb je niet altijd genoeg plaats en blijft het niet lang staan tenzij je echt in een timeline gaat zitten scrollen.

En dus waren we op zoek naar iets als Tumblr. In het verleden ooit gebruikt en ook even iets soortgelijks gebruikt op mijn website die er inmiddels niet meer is.

En dus na lang zoeken en denken is er sinds enkele dagen een nieuw domein online zijnde iktjilp.cloud. IkTjilp Cloud is de nieuwe plaats waar je terecht kunt voor afbeeldingen, teksten, links naar andere websites en nog veel meer informatie de toekomst. Op die manier moet IkTjilp Cloud zowat mijn wolk op het internet gaan worden.

Mijn overige blogberichten zullen in de toekomst echter hier op Levenautomat blijven komen.

Tot slot nog even iets over IkTjilp.be. Die heeft sinds kort een aantal kleine aanpassingen gekregen met een nieuwe header maar de grootste aanpassing moet nog komen en dat is dat ik ze nog beter geschikt ga maken voor gebruik met kleinere schermen. Nu is het 1 enkele pagina met links en dat zal ook grotendeels zo blijven.

En misschien heb je het al gemerkt of totaal nog niet maar sinds het veranderen van de header is het niet meer iktjilp maar IkTjilp geworden.

Mien, heb je mijn digipass gezien?

Je kent het vast ook wel, wil je even online bankieren heb je je bankkaart nodig en ook nog eens die digipass die je nooit weet liggen. Ergens ver weg in een kast want zo vaak heb je dat bakje tegenwoordig ook niet meer nodig. En als je hem dan gevonden hebt wil dat ook niet meer meewerken. 

Nu heeft KBC onlangs zijn KBC Sign app ook opengesteld voor de niet-zakelijke klanten. Ik heb ze daarnet even uitgetest en dat is toch wel een stuk handiger dan met zo'n digipass ook al zit daar een scanner in die een streepjescode van je scherm kan aflezen. Nu is het een kwestie van even activeren en op de website je klantennummer ingeven.

Wil je inloggen dan open je de app en scan je een QR-code op je computerscherm. De app herkent deze en vraagt om je pin in te voeren. En indien deze correct is zit je meteen in je KBC Touch. Geen gedoe meer met cijfertjes intoetsen en zoeken naar je bankkaart. 

Ook het tekenen van overschrijvingen doe je voortaan met de app. Op het moment dat het zover is maakt de website er je op attent en open je de app en kies je voor tekenen. Daar zie je meteen wat je gaat tekenen. Bijvoorbeeld bij meerdere overschrijvingen zie je meteen alle details. Maakt het ook weer een stuk veiliger.

De app is misschien beperkt in mogelijkheden maar maakt het wel extreem handig, ik ben fan. En ook tegen phishers is ze handig want je kan niet inloggen zonder ook effectief het scherm te zien en als men vraagt iets te tekenen zie je ook wat je effectief gaat tekenen. 

- KBC Sign voor iOS
- KBC Sign voor Android

De zomer is weer van de partij

Het is weer de tijd van het jaar. De tv-series lopen weer op het einde en ook op de radio komt de nieuwe zomerse programmatie er weer aan.  

En voor velen komt er ook weer een periode van vakantie aan. Die van mij zit er helaas al weer op. De afgelopen week er even van tussen het gewone leven geglipt en enkele Nederlandse steden bezocht waaronder de stad Almere waar ik vroeger vele vakanties doorbracht. Een stad die sindsdien er weer anders uitziet. 

De auto bleef voor het grootste deel op de parking want met de bus was ik op een dik halfuur aan het centraal station van Amsterdam vanwaar ik de stad te voet kon verkennen of verder kon reizen met de trein. En grote voordeel met dat openbaar vervoer in Nederland is dat je nooit een ticket hoeft de kopen. Gewoon even inchecken en als je uitstapt terug uitchecken. Veel sneller dan telkens een ticket te moeten kopen en een pak goedkoper. Hoog tijd dat we dat hier ook in België krijgen. Ja, die kaart kost wel wat en moet ook opgeladen worden maar daar zijn genoeg oplaadpunten voor.  

Ook het verplichte bezoek aan de Apple store was er bij en ook even met de iPad pro gewerkt en die pencil mocht ook niet ontbreken. Nog even wachten en dan verkoop ik weer wat aandelen om die aan te schaffen ter vervanging van mijn iPad 2 die weldra geen updates meer krijgt. Maar dat zal wellicht pas voor na de zomer zijn. 

Volgende week terug aan het werk en dat zal weer zoals de voorbije jaren met afwisseling zijn gezien er een aantal festivals op de planning staat maar ik mag ook weer naar het werk voor een opleiding.  

Bedoeling is ook om hier online weer wat vaker te zijn met nieuwe blogberichten en ook op andere websites zal je nieuwe schrijfsters van mij kunnen vinden.  

Het zal dus een drukke zomer worden maar ook nu zal ik af en toe eens tijd voor mezelf nemen en bijvoorbeeld eens op een avondje of in het weekend een wandeling gaan maken aan zee of hier vlakbij.  

Tot slot wens ik jullie allen een fijne zomer met goed weer. 

Zicht op het Ij

Zicht op het Ij

Dan heb je een snelle verbinding maar is je wi-fi traag

Ken je het, je hebt een supersnelle internetverbinding maar toch werkt het draadloos signaal nog altijd supertraag. Je zou je bijna gaan afvragen waarom je zo veel geld betaald elke maand. Wel tot enige tijd geleden had ik dat ook tot ik besliste om het netwerk eens aan te pakken. 

Ik dacht dat het een dure keer zou worden maar gelukkig bleek ik toch geen nieuwe router nodig te hebben. Tot de aanpassing stond deze namelijk netjes onder mijn TV naast mijn NAS en switch. Alhoewel ik een home-gateway van Telenet heb gebruik ik die nooit voor het draadloze signaal en heb ik zo de volledige controle op mijn interne netwerk. Vanuit de home-gateway vertrekken bij mij maar 3 kabeltjes, eentje naar de draadloze telefoon, een netwerkkabeltje naar de digicorder en een 3de naar mijn SamKnows. Die laatste meet permanent de snelheid van mijn internetverbinding. Dus als ze zeggen meet een keer met een kabeltje volstaat het eigenlijk gewoon om te surfen naar de meetresultaten.

Maar we wijken af van ons onderwerp en dus gaan we verder met ons onderwerp. Vanuit de SamKnows vertrekt er dus een kabel naar mijn D-Link en die stond er dus tot voor kort vlak naast. Helaas zorgde dit voor een verminderde snelheid en geraakte het signaal niet verder dan de keuken. Met als resultaat dat daar nog een versterker aanwezig was die het signaal wat versterkte. Helaas kan die de snelheid niet verhogen en loop je dus snel af met snelheid. Door mijn router wat te verplaatsen, uit de kast en meer naar het midden van de ruimte kreeg ik een groter bereik. Ik zelfs mijn versterker verwijderen uit het systeem. Maar wellicht heeft het feit dat er een lift is vlakbij de plaats waar de router stond is ook wel iets met de problemen van het verleden te maken. Want ik zat dus dag en nacht door de lift heen te stralen. Wel handig want dan had ik wi-fi in de lift.

De D-Link DIR-860L

De D-Link DIR-860L

Doordat ik mijn versterker niet meer nodig had kon ik ook mijn 2de signaal op de router activeren waardoor ik ook over een 5Ghz netwerk beschikt. Het signaal daarvan is veel beperkter maar wel veel sneller. Al haal ik die snelheid maar tot aan de plaats waar mijn versterker stond. 

Maar al bij al met gewoon wat kleine aanpassingen heb ik nu dus een veel beter wi-fi signaal en heb ik een stroomverbruiker minder in gebruik. En waar ik eerst dacht weer aan een nieuwe router te liggen is het beperkt gebleven tot een nieuw kastje en 2 lange netwerkkabels. 1 om van de SamKnows naar de router te gaan en een andere om mijn switch die nog in de kast ligt aan te kunnen sluiten want de bestaande waren net iets te kort om ze wat uit het zicht te kunnen plaatsen.

Bijna 200 Mbps down en 12Mbps up, de huidige bekabelde norm bij Telenet voor Whoppa.

Bijna 200 Mbps down en 12Mbps up, de huidige bekabelde norm bij Telenet voor Whoppa.