Altijd verbonden is dat wel een noodzaak?

Gisteren was het dan zo ver en kregen we hier eindelijk toegang tot het 4G-netwerk van Base en dat een week vroeger dan verwacht. Supersnel internet altijd en overal is sinds gisteren een feit. De upload is zelfs sneller dan thuis en bijna dubbel zo snel zelfs. Ongelofelijk en dan moet je weten dat mijn upload thuis sinds enige tijd ook wauw is qua snelheid. 

Alleen vrees ik dat het batterijverbruik hierdoor ook zal gaan toenemen, de reden waarom ik 3G trouwens maar zo af en toe aanzette. Ik stel me echter ook de vraag of het wel nodig is dat je 24 uur per dag aan het net hangt. Want op bepaalde momenten heeft dat echt geen nut meer. Daarom zet ik mijn mobiele data voortaan wat vaker uit en zet ik het aan wanneer ik het nodig heb. Zo kan ik mij dataverbruik ook wat beperkt houden en bespaar ik wat batterij en dus ook geld want dan moet ik wat minder opladen.

Eenmaal ik thuis ben heb ik ook geen nood meer aan mobiele data want dan schakel ik toch gewoon over op draadloos internet wat los van de upload ook voldoende snel is. Het is een beetje de weg die ook mijn e-mailverkeer sinds enige tijd heeft moeten ondergaan. Na push komen mijn mails nu pas binnen als ik de app open en er mijn tijd voor kan nemen. 

Ik ben alvast benieuwd naar mijn eigen ervaring met het uitzetten van mobiele data als het niet nodig is.