Trouble in hosting paradise

De laatste tijd is het weer supergezellig wat mijn hosting betreft. Nadat ik al overnames en faillissementen heb meegemaakt lijkt het nog niet te stoppen. Hieronder even wat recente zaken die ik mocht meemaken.

- Technische storing die eigenlijk een onderhoud was. Ik doe melding aan mijn host dat er een storing is en vraag wat er scheelt. Blijkt dat een aangekondigd onderhoud te zijn. Ik zoek of ik die aankondiging ergens kan vinden maar staat dus nergens online noch heb ik enig bericht ontvangen.

- Domein op eigen naam registreren en verhuis onmogelijk maken. Kijk dat gaat in tegen alle regels en is totaal niet de gangbare werkwijze. Er is een reden waarom ik een paar jaar geleden beslist heb om domeinen bij een ander bedrijf te registreren. Maar uit gemak toch weer de fout gemaakt.

- 2 maand van te voren factuur sturen doe je toch ook niet. Zeker als je nog niet weet wat je er mee zal doen. Ook deze host mag mij binnen korte termijn op de lijst van ex-klanten zetten.

- Account verplaatsen van server en dan geen hulp verlenen is hetgeen ik dit weekend heb mogen meemaken. Nu was er wel een migratie aangekondigd maar het overzetten van de gegevens zou nog volop bezig zijn. Gisterenavond gingen ze het bekijken. Na paar uur geduld bericht gestuurd maar tot op heden geen antwoord. Dan maar zelf actie ondernomen en maar nog steeds offline. Ik trek alweer mijn conclusies.

Hopelijk is mijn volgende host beter dan al diegenen hierboven.